SAKARYA / ADAPAZARI - Şehit Abdullah Ömür İlkokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Mrt

Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığının Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Mart ayı etkinliklerini tüm sınıflarda ve tüm öğrencilerle başarıyla gerçekleştirdi. Öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek ve dil zenginliklerini keşfetmek amacıyla düzenlenen etkinlikler, öğrencilere ilgi çekici ve eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunmayı hedefliyor.

"Anlamını Bul" Etkinliği:

Tüm sınıflarda gerçekleştirilen bu etkinlikte öğrenciler, verilen kelimelerin anlamlarını bulmak için çeşitli metinler ve bağlamlar kullanarak kavramsal anlayışlarını güçlendirdiler. Kelimelerin anlamlarını keşfetme süreci, öğrencilerin kelime dağarcığını genişletmelerine yardımcı oldu.

"Kelime Türetme" Etkinliği:

Tüm sınıflarda uygulanan bu etkinlikte öğrenciler, verilen kelimelerden yola çıkarak yeni kelimeler türetme becerilerini geliştirdiler. Yaratıcı düşünme yeteneklerini kullanarak kelime dağarcıklarını zenginleştiren öğrenciler, dilin esnekliğini ve zenginliğini keşfettiler.

"Kare Bulmaca" Etkinliği:

Tüm sınıflarda gerçekleştirilen bu etkinlikte öğrenciler, zihinsel ve mantıksal becerilerini kullanarak kare bulmacaları çözdüler. Bu etkinlik, öğrencilerin kelime dağarcığını kullanma ve kelime ilişkilerini anlama yeteneklerini güçlendirdi.

Pazen Tahta Kartı ve Manyetik Tahta Kartı ile Anlatım:

Öğrencilere farklı materyaller kullanarak anlatım becerilerini geliştirme fırsatı sunuldu. Pazen tahta kartları ve manyetik tahta kartları kullanılarak öğrenciler, figürler ve semboller aracılığıyla hikayeler anlatarak dil becerilerini sergilediler ve görsel okuma-yazma becerilerini güçlendirdiler.

Bu etkinlikler, öğrencilerin dil becerilerini geliştirmelerine ve dilin zenginliklerini keşfetmelerine yardımcı olarak öğrenmeyi daha keyifli hale getirdi. Okulumuz, dilin önemini vurgulayarak öğrencilerin dil becerilerini güçlendirme ve dilin güzelliklerini keşfetme yolunda ilerlemeye devam edecektir.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu faaliyetler kapsamında okulumuzda yapılan etkinlikleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.